Kaasmakerij
Door de stijgende vraag en de groeiende productie is de kaasboerderij verschillende keren uitgebreid en verbouwd. Zo is er in de loop der jaren ook steeds meer opslagruimte bij gekomen. Daar liggen de kazen te rijpen, uiteenlopend van een maand tot wel drieënhalf jaar. Ook de kaasproductie zelf heeft zich ontwikkeld. Om de arbeidsomstandigheden te optimaliseren, wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van machines.
Daarnaast is er veel gedaan aan de ontwikkeling van de smaak. Dit is afhankelijk van veel factoren, die samen een ketting vormen. Vanaf het inkuilen van het gras en de voeding van de koeien, tot aan de rijping en het onderhoud van de kaas. Maar ook het klimaat van de kaasopslag is hierbij van belang. Alles heeft invloed en iedere boerderij heeft zijn eigen smaak. Kaasboerderij Mulder heeft een smaak weten te creëren, die constant is en goed bevalt bij het publiek. In het eigen laboratorium wordt deze smaak, en het hele proces van kaasmaken, goed in de gaten gehouden. Daarnaast komt elke twee, drie weken dé kaasspecialist van Nederland op bezoek om te proeven en tips te geven over een verdere vervolmaking van de smaak.
De afzet is de laatste jaren flink gegroeid. Een groot aantal groothandelaren, winkeliers en marktkooplieden nemen Mulder kaas af. De bezorging heeft de familie Mulder ook grotendeels in eigen hand. De kaas is overal in Nederland verkrijgbaar en ook op sommige punten in België en Duitsland.